Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Recull de premsa

El Cargol (magazín del Penedés)
09.05.2019

El curs vinent, Vilafranca tindrà un nou Agrupament Escolta anomenat La Canadenca


Aquesta setmana s’ha presentat públicament el que serà el segon Agrupament Escolta de Vilafranca i que durà per nom “La Canadenca”. Actualment el projecte el formen 17 joves, oberts a noves incorporacions, que seran els futurs caps de l’Agrupament. A hores d’ara es troben en la fase de donar a conèixer aquest nou Cau a Vilafranca i properament obriran les inscripcions per a infants i joves d’entre 6 i 17 anys, per començar la seva activitat de cara al mes d’octubre.

Segons van explicar en roda de premsa, aquest és un projecte sorgit de l’AEiG Pere II i Sta. Maria de Foix, que des de fa 55 anys ha estat l’únic Cau de Vilafranca. Fa molts cursos que aquest Agrupament, i els dos esplais de la vila, es troben al màxim de la seva capacitat i la creació de l’AEiG La Canadenca busca donar sortida a l’alta demanda d’educació en el lleure que hi ha a Vilafranca, i particularment en l’escoltisme, per això el nou equip de caps pretén establir-se en un algun barri fora del Poble Nou i el Centre, que fins ara han centralitzat l’oferta d’aquestes entitats. D’aquesta manera, volen donar a conèixer l’escoltisme a un públic més ampli i fer partícips del moviment a infants i joves de famílies més diverses.

En la cerca d’uns locals, els caps expliquen que es troben en converses amb l’Ajuntament de Vilafranca per la possibilitat que els cedeixin un espai on dur a terme les seves activitats. “Ens agradaria molt obrir el Cau al Centre Obert de l’Espirall, però som conscients que no som l’únic projecte que s’ha plantejat per aquests locals”. Per a tothom que es vulgui informar, es trobaran el proper dissabte a la tarda a la plaça Jaume I, en el marc del Fes-t’ho Fest (amb activitats infantils i sopar popular, organitzat per l’AEiG Pere II i Sta. Maria de Foix) i a Facebook i Instagram (AEiG La Canadenca). També al correu caunouvilafranca@gmail.com.

Finalment, expliquen que el nom de l’Agrupament és un doble homenatge “per una banda a les tendes anomenades canadenques, avui en desús, que durant molts anys havien estat un símbol de l’escoltisme i el muntanyisme, i de l’altra, a la vaga de la Canadenca, una de les mobilitzacions socials i obreres més importants del s.XX a Catalunya, de la qual enguany es compleixen 100 anys”.

Publicat originalment a El Cargol (magazín del Penedés)

Etiquetes

Comparteix