Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Recull de premsa

InfoCamp de Tarragona
06.08.2019

El Festival Pròleg portarà concerts, espectacles, tallers i exposicions al Parc del Pinaret

Els joves Laura Serrano i Pau Senserrich han presentat el Festival Pròleg, acompanyats per l'alcaldessa Camí Mendoza, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, i un dels monitors, Oriol Teixell.


L’esdeveniment cultural i festiu, que se celebrarà el 24 d’agost, està organitzat per dotze joves de l’Agrupament Gent de Mar de Cambrils.

L’equip de Truc de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar de Cambrils ha organitzat el Festival Pròleg, que tindrà lloc al Parc del Pinaret de Cambrils el dissabte 25 d’agost. Els joves Laura Serrano i Pau Senserrich han presentat en roda de premsa aquesta jornada cultural i festiva, acompanyats de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, i un dels seus monitors, Oriol Teixell.

El festival neix com a projecte comunitari d’equip de Truc en el seu darrer any com a infants de l’escoltisme, abans de poder ser monitors. Seguint el mètode pedagògic escolta, aquest grup format per dotze joves d’entre 17 i 18 anys, acompanyats dels seus dos monitors, van escollir organitzar una jornada cultural i s’han passat cinc mesos treballant per fer-la realitat. Ells mateixos han buscat el finançament a través d’un verkami que s’acabava aqueest dilluns i de la col·laboració de diferents patrocinadors.

L’alcaldessa i la regidora de Joventut han posat en valor que el projecte hagi nascut de les inquietuds del jovent de Cambrils i han felicitat l’agrupament i el grup organitzador per haver pensat, organitzat i executat un festival d’aquesta envergadura, que dóna sentit a les polítiques de joventut que s’impulsen des de l’Ajuntament.

Un nou punt de trobada entre els agents culturals i la ciutadania

Com expliquen els mateixos organitzadors, l’objectiu del festival és crear un nou punt de trobada entre diferents agents del món cultural de la localitat, que faciliti l’exposició i difusió dels treballs d’artistes i emprenedors locals, escurci la distància entre creadors i públic, visibilitzi la tasca de les entitats i, al mateix temps, es converteixi en un nou espai d’oci participatiu per a les famílies i el jovent de Cambrils.

El festival començarà el 24 d’agost a les 17:15 hores amb la batucada Les Lloques que anirà de la plaça de la Vila fins al Parc del Pinaret. Durant la tarda familiar hi haurà tallers d’estereotips i reciclatge a càrrec d’altres branques de l’Agrupament, dues sessions de contes interactius amb Belén Ortiz, espectacles del Mag Dani i de l’Invisible Titelles, un concert acústic i estands d’exposició de set creadores cambrilenques de diferents disciplines artístiques.

A partir de les 21:30 hores començaran els concerts de nit a càrrec de tres grups de Cambrils i un grup convidat: Lobster, Vivèrrids, La Clandestina i Atupa. La festa acabarà amb una sessió del cambrilenc PD Peixampler. A més, durant tota la jornada hi haurà servei de barra i una zona de foodtrucks.

D’altra banda, el dia 21 de setembre s’ha organitzat una segona jornada a l’Ateneu Juvenil adreçada a entitats culturals i festives amb l’objectiu de decorar espais urbans i visibilitzar la tasca de les associacions participants.

Publicat originalment a InfoCamp de Tarragona

Comparteix