Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Recull de premsa

Nació Digital
09.09.2019

Campaments i rutes: Un altre estiu amb l'AEIG Pare Claret (I)


L’Agrupament Escolta i Guia (AEIG) Pare Claret clausura, un any més, un estiu amb molt bones experiències i moments a la memòria. De fet, és el que tenen els campaments i les rutes, que et permeten fabricar records a cops de rellotge. Sona paradoxal, però aquests records que per res del món són resultat de cap producció en sèrie ni de cap dèria comercial, sinó de peces que funcionen a partir d’uns engranatges plens de voluntat, il·lusió, empenta, motivació i compromís, són capaços d’aturar el temps. Són records que impregnen tant els caps com els infants i nois i noies que fan possible instants tan preciosos de tal envergadura.

Els campaments i rutes d’enguany no han estat menys i ara que l’estiu desa les veles i la tardor no vol tardar des de l’agrupament creiem que és una bona ocasió per fer-vos partícips de les vivències viscudes durant les estones estivals d’enguany. Aquesta ocasió ens permet endreçar la capsa de fotografies, que amb els campaments i rutes d’aquest curs, s’engreixa degudament.


Castors i Llúdrigues (C/LL) al campament del Molí del Solé de Baix


C/LL de sortida al Castell d'Odèn

Els Castors i Llúdrigues amb el seu avió van viatjar cap al Molí del Solé de Baix (Solsonès) de l'11 al 17 d'agost on van passar una setmana de campaments. Durant tot el curs havien seguit l'eix temàtic de viatjar pel món. D’aquesta manera, els més petits van viatjar en avió a diferents punts del globus terraqüi. Durant els campaments no podia ser menys... Així doncs, de la mà de "les 6 bessones" es van endinsar en el món dels contes i van transportar-se fins a sis històries diferents: l’arquitectura d’Antoni Gaudí, el cim de l’Everest, els fesolets màgics, entre d’altres, i així cada dia. Durant els campaments van fer una excursió que va tenir com a meta el castell d'Odèn. Els petits més grans de l’agrupament han rigut, cantat, après, perdut, guanyat i plorat, però han estat molt i molt feliços!! Castors i llúdrigues, seguiu sent molt feliços i lluiteu pels vostres somnis!


Llops i Daines (LL/D) de sortida a la Collada de l'Estany (Serra de Campelles)


LL/D durant la celebració de la Promesa Escolta

Els campaments dels Llops i Daines també han estat marcats pels viatges al Molí del Solé de Baix. En aquest cas, s’ha tractat de viatges al passat - s’han dut a terme del 4 a l’11 d’agost - per trobar una solució al futur que s’aproxima. Per tal de trobar quina seria aquesta solució, que van anomenar “la clau del futur”, van recórrer el passat amb els nostres antecedents tot fent construccions a l’època dels picapedra, desxifrant codis amb els egipcis, superant proves de l’època medieval, vivint el franquisme, sopant als anys setanta i participant en els Jocs Olímpics de Grècia. I tot això s’ha fet sense deixar de jugar, cantar “La clau del futur”, escoltar i ballar grans èxits musicals. Amb l’excursió van poder superar un fort pendent i descobrir cascades. Després de totes les experiències viscudes, els Llops i Daines ja saben quina és la “La clau del futur” i el que ho pot fer canviar tot!


Ràngers i Noies Guia (R/NG) al campament de Daió (Queralbs)

R/NG baixant del refugi de Comadevaca sota el cim del Balandrau

El torn dels Ràngers i Noies Guia va arribar el passat 17 d’agost. Fins el diumenge, 25 els de la camisa blava van passar una setmana a Daió, al municipi de Queralbs (Ripollès), on van gaudir d’uns dies extraordinaris, plens d'activitats d’allò més frenètiques però també reflexives i de bons moments. Enguany, la supervivència va ser l’eix temàtic la conclusió del qual fou que la vida és “Més que sobreviure” i el cau pot arribar a ser un dels espais que te n’ensenyi de valent. Jocs com el Tribunau, la Revolta del Poblat, les Tribus dels Rics i Pobres i el TV Tribus, entre d’altres, van posar en joc els rols que sovint la societat acostuma a etiquetar sense qüestionar-s’ho prèviament. En aquest sentit, aquests campaments han servit per deslligar-nos d’alguns estereotips que ens vesteixen, massa sovint, a tots plegats. Pel que fa a la sortida, el refugi de Comadevaca va esdevenir la meta de l’excursió d’aquests campaments, una sortida prou exigent que presentava 1.000 metres de desnivell de pujada i baixada. Aquests 1.000 metres en cap moment van atemorir ni molt menys aturar els Ràngers i Noies Guia, tot el contrari! No obstant això, tot i les amenaces meteorològiques, la pluja no va aconseguir arruinar cap estona dels campaments i es poder aprofitar cada minut al màxim. També cal dir que l’aigua gelada del riu Freser no va poder amb l’escalf que entre tots i totes es van arribar a donar! 

Publicat originalment a Nació Digital

Comparteix