Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Recull de premsa

El 9 Nou
12.05.2020

L’escoltisme i els esplais avisen que necessitaran recursos per garantir l’adaptació de les seves activitats

Imatge dels agrupaments d'Osona i el Ripollès a Camprodón, el 2018


Valoren positivament que el Govern hagi inclòs campaments i rutes però demanen instruccions “realistes”.

Esplais i caus avisen que necessitaran “acompanyament i recursos” per garantir l’adaptació de les seves activitats als requisits de seguretat proposats per al lleure infantil. En un comunicat conjunt, valoren positivament que el Govern hagi inclòs els campaments i les rutes en el debat, però també destaquen que és un marc “molt complex”. De fet, afirmen que aquesta complexitat en l’adaptació ha generat en les entitats de base “molta inquietud i molts dubtes”. Per això, diuen, necessiten “instruccions realistes” per poder reaccionar davant d’un repte que qualifiquen de “majúscul”. “L’ajuda en forma d’acompanyament i recursos serà essencial”, insisteixen.

A més, també reclamen que haurà de ser àgil, ja que són entitats de base assembleària i voluntària i cal temps per planificar i adaptar les activitats. Amb tot, creuen que és una oportunitat “per poder tornar a posar els infants al centre i oferir-los un estiu d’emocions, retrobaments, aprenentatges i vivències”.

Signen el comunicat Esplais Catalans, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans, MCECC, Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya, Coordinació Rural de Catalunya i Secretariat de Joves La Salle Catalunya.

A través del text, les entitats volen també donar veu a “les milers de monitores i caps de les nostres entitats” i per reivindicar “l’important paper” que estan desenvolupant durant l’estat d’alarma.

En aquest sentit, expliquen que durant el confinament, esplais i agrupaments escoltes han “reinventat” la seva activitat i adaptat la tasca educativa per donar resposta a les necessitats d’infants i joves.

En el text també agraeixen que les institucions públiques hagin inclòs en el debat del marc normatiu per aquest estiu activitats que els són “pròpies”, com ara campaments i rutes. Tanmateix, recorden que fa molts anys que la seva activitat durant l’estiu està vinculada dins la cultura catalana i per això demanen al Govern que es tingui en compte les entitats en els processos per decidir les mesures i se les prioritzi davant de projectes de lleure remunerat.

“La nostra activitat no és substituïble i hauria de ser prioritària per a les autoritats pertinents”, conclouen.

Publicat originalment a El 9 Nou

Comparteix