Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Fundació Escoltes i Guies

La Fundació Escoltes i Guies és una entitat sense afany de lucre d’àmbit català que té com a missió donar suport a l’escoltisme i el guiatge a través de projectes educatius, socials i ambientals que fomenten una educació vivencial, activa, conscient i transformadora per infants, joves i adults.

Es va constituir formalment l’any 1978, tot i que la seva activitat s’havia iniciat anteriorment, vinculant-se a la figura de Josep Sans en reconeixement a la seva tasca al servei de l’escoltisme i el guiatge català, especialment pel suport que va donar a la difusió d’aquest arreu del món.
 
Campaments i més      
Campaments i Més:

Campaments i més és la central de reserves de terrenys d'acampada de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, gestionada per la Fundació Escoltes i Guies, dirigida a aquelles persones i entitats interessades en l'acampada juvenil. Ofereix la xarxa de terrenys més gran de Catalunya, i permet als nostres usuaris trobar la instal·lació que més s'adeqüi a les seves necessitats.

Facilita informació sobre característiques dels terrenys, recursos, solucions i qüestions relacionades amb el món de l'acampada juvenil.

     

Brownsea:

Brownsea és la nostra botiga de material d'escoltisme, natura i muntanya.
Ofereix nombrosos avantatges a entitats escoltes i guies, esplais i d'altres entitats d'àmbit infantil i juvenil d'arreu de la geografia catalana i espanyola.
 


     
Centres escoltes:

Els Centres Escoltes són la nostra xarxa d’equipaments que funcionen d’acord amb els  valors propis de l’escoltisme i el guiatge, autogestionats pel grup que s’hi allotja i amb unes instal·lacions respectuoses amb el medi ambient.  
 
     
Xarxameg:

La Fundació Escoltes i Guies disposa d’una xarxa pròpia de col·laboradors voluntaris, que treballen en la difusió del mètode escolta i guia d’una manera activa, responsable i compromesa amb el país. Aquesta xarxa vehicula nombrosos projectes a través de xarxameg.
 
     
Antics Escoltes i Guies:

Grup de persones que han estat actives en l’escoltisme o en el guiatge i que fan trobades per reviure l’esperit escolta i guia i fomentar lligams d’amistat i ajut. Treballen amb xarxa amb altres associacions d’antics escoltes i guies dels països catalans i publiquen la seva activitat a través de la seva pròpia publicació, El Caliu.
 
       
Premis Jaume Ciurana:

Volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l'esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l'estimació i el respecte per la natura. Van ser instituïts per l'Associació Mossèn Batlle, fa vint anys, en record i homenatge a Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l’entitat, d’inqüestionable estimació a Catalunya i d’exemplar actuació cívica.