Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Pla Estratègic


Els escoltes i les guies volem deixar el món millor de com l'hem trobat. Però, què podem fer avui en dia per aconseguir-ho? El Pla Estratègic de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, aprovat el novembre de 2019, estableix 6 grans eixos que ens han de permetre connectar la nostra tradició amb les exigències del present i els reptes de futur de l’escoltisme i guiatge català. Aquests grans exios són: educació, natura, transformació social, xarxa i entorn, governança democràtica i pertinença i compromís.Podeu descarregar el document en aquest enllaç.


Des dels seus inicis MEG ha estat una entitat viva  en constant renovació.

Amb el pas dels anys l'entitat s'ha transformat alhora que es produïen canvis en la societat, l'educació, el clima o la tecnologia. Han canviat els agrupaments, els caps, els infants i joves, les unitats i les família. Ha canviat el món, i la forma que tenim de relacionar-nos-hi.

Quina societat volem? Què podem fer els escoltes i guies per transformar-la? Són preguntes que ens demanen una resposta renovada. Una resposta que connecti la nostra tradició amb les exigències del present i els reptes del futur.

Volem ser el reflex del món que està per construir. Apostem per la sostenibilitat i volem reduir l'impacte de la nostra activitat a l'entorn. Volem uns agrupaments oberts a la diversitat i a la igualtat de gènere. Volem repensar la nostra organització en el marc d'una societat que ha de ser més lliure i més democràtica.

L'educació en valors és la nostra eina més genuïna. Volem potenciar l'Escola de Formació per tal de millorar la qualitat de la nostra tasca. Volem actualitzar el mètode per donar resposta a les necessitats dels infants i joves d'avui. Volem acompanyar-los en la defensa dels seus drets i llibertats.

Redefinir-nos també vol dir redefinir la nostra relació amb l'entorn. Volem refermar els vincles amb les entitats escoltes i guies nacionals i internacionals. Volem repensar les relacions amb les institucions i actors socials del nostre país. Volem comunicar-nos millor per fer arribar més lluny i més fort la nostra veu.

Volem un nou MEG al servei del país en moviment. Tenim un pla per transformar la societat. Un pla per avançar. Un pla per canviar i canviar el món.

Això és MEG i tenim un pla!