Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Símbols

 
         El fulard
El fulard és l’element que identifica l’agrupament a què pertany un escolta o una guia. Cada agrupament té el seu fulard, amb uns colors que el caracteritzen i el distingeixen dels altres.


     
La camisa
Molts agrupaments fan servir camises per identificar els membres de cada unitat o grup d’edat. Cada grup té un color diferent de camisa, comú a tota l’associació.
A la camisa s’hi acostumen a enganxar diferents insígnies que permeten identificar l’agrupament o organització de què la persona forma part, el país de procedència o altres elements.

     
La flor de lis
La insígnia mundial de l’escoltisme és un cercle violat amb una flor de lis al centre, en què el pètal central, que representa les 3 opcions, marca el nord, el rumb de la vida escolta. La flor està envoltada d'una corda, com a símbol d’unió entre els escoltes, i a vegades s'acompanya de dues estrelles, que són els ulls oberts de l'escolta al cel i al món.

     
El trèvol
La insígnia mundial del guiatge és el trèvol. El trèvol daurat sobre un fons blau brillant representa el sol que brilla sobre tots els nens i nenes del món, i les tres fulles representen les tres opcions de la promesa. La base de la tija representa la flama de l'amor de la humanitat, la vena cap amunt a través del centre del trèvol representa l'agulla d'una brúixola que indica el camí, i les dues estrelles representen la promesa i la Llei escolta i guia.