Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Espai del cap


Viu grans experiències
AMB INFANTS I JOVES COM TU
Compromet-te per millorar el món!
FES VOLUNTARIAT
Educació en valors, diversió i natura
PER AL TEU FILL/A

Viu grans experiències

Faràs nous amics i amigues
Al cau coneixeràs un nou grup d’amics i amigues amb qui viuràs molts bons moments. Fareu pinya, compartireu experiències al llarg dels anys i millorareu el vostre entorn. I no només això: al llarg dels anys, sense adonar-te’n, creareu un vincle molt especial!

Tot això ho faràs en un entorn diferent de l’escola i de la família; amb l’ajuda dels caps, nois i noies que voluntàriament us acompanyaran en les activitats dels dissabtes, les sortides d’alguns caps de setmana i els campaments durant les vacances.
 
T’ho passaràs molt bé
Has menjat alguna vegada macarrons de color blau? Has dormit sota les estrelles? Has cantat cançons al voltant d’un foc de camp amb els teus amics i amigues? T’has embrutat de fang fins als genolls sense que ningú et fes canviar de roba de seguida? Has reconstruit mai un refugi? Has pujat mai el Pedraforca?

Tot això i molt més ho podràs viure al cau! Què esperes per provar-ho?
 
Viuràs noves experiències
Exploraràs la natura, coneixeràs llocs nous, conviuràs uns dies amb els teus amics i amigues... Seràs protagonista d’aventures molt més divertides que les de qualsevol videojoc!

Aprendràs a aconseguir els reptes que us marqueu amb la resta de companys i companyes, et sentiràs escoltat i recolzat en tot moment  i viuràs experiències que recordaràs tota la vida!
 
Tindràs aventures durant tot l’any
No es tracta de marxar fora de casa durant una o dues setmanes amb un munt de gent que no coneixes i que no tornaràs a veure. Al cau, cada setmana compartiràs una bona estona amb els teus amics i amigues, fareu excursions de tant en tant i, quan arribin les vacances, anireu de campaments junts i viureu els millors dies de tot l’any!

FES VOLUNTARIAT

Tu pots canviar les coses!
L’educació és l’eina més poderosa per canviar el món. El cau ofereix un entorn educatiu complementari a l’escola i a la família i és decisiu en el desenvolupament dels infants i joves.
Participant a l’escoltisme i el guiatge com a cap, o posant-hi el teu granet de sorra d’altres maneres, faràs activitats divertides, t’implicaràs amb l’entorn i amb el país, et sentiràs útil i seràs un referent educatiu per als nens, nenes i joves del teu barri o poble.

Vine a fer pinya amb nosaltres!
 
Rebràs molt més del que dónes
Aprendràs dels altres i els altres aprendran de tu. Milloraràs les teves capacitats personals, com l’autonomia, l’esforç o el lideratge, tot treballant en equip en un ambient de confiança.

Participaràs en formacions específiques de qualitat i et podràs treure titulacions oficials de monitor/a o director/a de lleure. Les habilitats, aprenentatges i experiències que t’emportaràs et seran de gran utilitat a la teva vida personal i professional.

Però, segurament, allò que més valoraràs serà el vincle amb els teus companys i companyes. Les vivències compartides creen lligams especials!
Trobaràs el teu lloc fent allò que t’agrada
Coneixes les constel·lacions? T’agrada cuinar? Saps encendre foc sense llumins ni encenedor? Ets un “manetes”? Si la resposta és sí, perfecte; i si no, també!

Per fer voluntariat a l’escoltisme i el guiatge no necessites tenir unes habilitats i coneixements específics. Només cal el teu compromís, una bona dosi de motivació i estar obert a noves experiències!

Al cau viuràs un aprenentatge constant i podràs gaudir de formacions especialitzades que t’ajudaran a millorar la teva tasca. Per participar-hi només has de ser major de 18 anys i comprometre’t amb el que faràs.

Busca aquí el cau que et queda més a prop i pregunta com pots col·laborar-hi!
 
Posa-hi el teu granet de sorra​​
Si has llegit fins aquí, és que tens ganes de fer cap o algun altre tipus de voluntariat. Actualment som més de 3.000 voluntaris i voluntàries arreu del país!

Com saps, els caps són nois i noies que, voluntàriament, acompanyen els infants i joves a través del mètode escolta i guia en el seu desenvolupament personal per ajudar-los a créixer com a persones responsables, crítiques, autònomes, solidàries i compromeses. Ho fan durant les activitats dels dissabtes, les sortides d’alguns caps de setmana i els campaments durant les vacances.

Però fer voluntariat a l’escoltisme i el guiatge no vol dir només educar nens i nenes. També ens ajuden moltes persones fent altres tasques. També fan voluntariat molts pares i mares de nens, nenes i joves que coneixen de primera mà com l’escoltisme i el guiatge els beneficien i volen aportar-hi el seu granet de sorra. Si tu també vols fer-ho, dirigeix-te al cau del teu fill o filla per veure com pots col·laborar-hi!

Si has estat vinculat o vinculada a l’escoltisme i el guiatge, o bé vols donar-hi suport impulsant projectes propis o fent una aportació econòmica, pots fer-te soci de xarxameg

Si t’estàs traient el títol de monitor/a o director/a de lleure i busques un lloc on fer les pràctiques, busca aquí el cau que et queda més a prop i t’informaran.
 

Educació en valors, diversió i natura

Ajudarà a fer un món millor
A les activitats dels dissabtes, les excursions de cap de setmana i els campaments durant les vacances, el teu fill o filla serà protagonista del seu propi creixement com a persona responsable, conscient, activa i compromesa amb la societat.

A través de les seves vivències personals al cau, adquirirà valors com el compromís, la defensa de la natura, el servei, la participació, el voluntariat, l’esperit crític, l’austeritat i el treball en equip.

Així, serà un/a dels més de 20.000 escoltes i guies al nostre país i 40 milions arreu del planeta que treballem per deixar el món millor de com l’hem trobat, formant el moviment juvenil més nombrós del planeta.
 
Farà amistats per tota la vida
Al cau els nois i noies viuen experiències increïbles, tot desenvolupant habilitats socials i potenciant la seva autonomia. Tot això ho fan en un clima de diversió, d’aventura i de confiança tant en ells mateixos com en els altres. Aquestes vivències fan que s’estableixin forts vincles entre tot el grup que perduren en el temps.

Aquest desenvolupament el viuen acompanyats en tot moment d’un equip de caps, monitors que dediquen hores del seu temps lliure voluntàriament a educar infants i joves i que han rebut formació específica per aquesta tasca.
 
Assequible per tothom
Cada cau estableix les seves quotes, però en general són força assequibles. Amb aquest import es cobreix l’assegurança, el cost del lloguer o manteniment del local i les activitats ordinàries. Les sortides, els campaments i les activitats puntuals s’acostumen a cobrar per separat. Dirigeix-te al cau més proper a casa teva per obtenir més informació.

Si et preocupa el cost de la quota, els diners no són un problema. Molts caus donen beques per famílies nombroses o amb dificultats econòmiques. Parla amb els responsables del teu cau més proper per trobar una solució.
 
Una proposta educativa a anys vista
L’escoltisme i el guiatge ofereixen una proposta educativa que comença a la infància i segueix a l’edat adulta. Generalment els nens i nenes poden començar al cau als 6 anys i anar-hi fins als 19, organitzats en diferents grups d’edat que s’anomenen unitats. Després poden seguir com a caps o desenvolupant altres tipus de voluntariat dins el cau. 
 

En primera persona +

Foto

El cau t'aporta un llistat infinit, divers i probablement subjectiu d'aprenentatges, experiències, emocions... Però el que aporta sempre i a tothom és un espai per provar, per fer les coses de manera diferent, per expressar-te com ets, sentir-te viu i senzill, i a sobre, el poder-ho compartir amb tantíssimes persones precioses.

Laura Durbau
Cap de Ràngers i Noies Guia i Responsable Pedagògica
Foto

Anar al cau m'ha aportat una forma d'entendre la vida i una altre manera de veure el món.

Afra Cubarsí Brugada
Responsable Pedagògica de l'AEiG Sant Cugat
Foto

“A les formacions aprens a generar consensos, resoldre conflictes, gestionar equips, el bon lideratge... Ser formador suposa ja d’entrada una bona dosi de responsabilitat i molta feina”.

Oriol Nicolau
Formador
Foto

“L'impacte que va tenir per mi anar al cau va ser definitiu. Per això anys més tard vaig portar-hi el meu fill. El fet d’anar a dormir a la muntanya, el fet de viure a la muntanya de prop, ensenyar a respectar-la, la solidaritat... El cau era com un aire de llibertat, un aire de diferència i els campaments per nosaltres eren... un somni!”

Lluís Fortuny
Membre de la Companyia Elèctrica Dharma. Fill, pare i germà d'escoltes